Stel je hebt groenten liggen die bijna niet meer goed is. Je wil het niet weggooien maar het ook niet eten tijdens het avondeten. Dan is een simpele soep de oplossing.
De basis is standaard en voor de rest kan eigenlijk alles er wel in. Heerlijk als lunch of tussendoor. En je bepaald zelf wat je er in doet dus helemaal naar je eigen smaak.
- Neem als basis ruim water (minimaal 1 liter) met het juiste aantal bouillonblokjes. Bedenk dat hoe meer water, hoe vloeibaarder het eindresultaat. Wil je minder zout eten, neem dan een bouillonblokje met minder zout
- Snijd de groenten die je over hebt in grove stukken. Voor wat extra smaak kun je naar wens kruiden toevoegen
- Gooi alles in een pan en laat een kwartiertje koken
- Maak alles fijn met een staafmixer of blendermachine
- Om het (eventueel) nog completer te maken doe je er nog wat volkoren pasta, zilvervliesrijst of ander volkoren granen product bij
- En voor extra eiwitten of om in gewicht aan te komen kun je er nog wat room, noten of peulvruchten aan toevoegen
- En wil je net dat beetje extra, doe er dan eens kipreepjes, gerookte zalm of mozarella in
Eet smakelijk!